Pocketbook Touch HD срещу Pocketbook Ultra

Pocketbook Touch и HD Pocketbook Ultra са два много добри модела електронни четци на компанията Pocketbook.

Pocketbook Touch HD /с цена 359лв/ е елегантна електронна книга. Разполага със 6-инчов сензорен дисплей E Ink Carta /1072×1448пиксела/ с плътност 300ppi. Екранът е с подсветка. Под дисплея са разположени основни бутони за контрол и прелистване на страниците. Размерите на устройството са  113,5x175x9мм с тегло 180 грама. Разполага с 1GHz процесор и  512MB оперативна памет. Осигурява слушане на аудио файлове. Потребителите могат да четат и да слушат музика едновременно или да слушат аудио варианта на избрана книга в mp3 формат. Налична е функция за преобразуване на текста в реч. Вътрешната памет е 8GB, с възможност за увеличение до 32GB с SD карта.

Pocketbook Touch HD

Pocketbook Ultra/с цена 309лв/ е четец на книги с вградена фотокамера на задния панел. Тя е 4MP с автофокус и вградена LED светкавица. Сред другите важни характеристики можем да отбележим магнитите за заключване на капака и LED подсветката на екрана за четене при слабо осветление с възможност за регулиране на яркостта. Важна функционалност е възможността за възпроизвеждане на музика в mp3 формат. Това е една модерна електронна книга, съчетаваща стил и функционалност. Дисплеят е 6-инчов E Ink Carta с разделителна способност 1024 х 758 пиkсела  и плътност 212ppi. Размерите са 162,7 х 106,7 х 7,9мм, а теглото 175 грама. На задния панел се намират бутони за прелистване на страниците. Мощността и бързината на устройството се осигуряват от 1GHz процесор и 512GB RAM. Флаш паметта е 4GB, разширяема до 32GB.

И двете устройства имат много подобни характеристики и дизайн.

Pocketbook Ultra

Pocketbook Touch HD предлага по-добра резолюция на екрана и дава по-висок контраст и яркост на е-страницата. Осигурява приятно за очите четене, което се дължи на балансирането между белия и черния цвят.

Pocketbook Ultra от своя страна разполага допълнително и с камера за снимки с високо качество.

Наше мнение е, че запалените е-читатели едва ли ще държат електронната им книга да е оборудвана с камера, макар че тя позволява снимане /сканиране/ на документи и следващото им прочитане като е-книга.

Comment is closed.