Nook GlowLight – кратко ревю

 

През 2012 Barnes and Noble въвежда вграденото осветление при електронните четци и побеждава Amazon като се изкачва на върха за няколко месеца. Малко след това се появява първият модел с вградена подсветка – Kindle Paperwhite, а след него и втори Kindle Paperwhite All New, но сега Barnes and Noble почти си възвръщат първото място със своя неповторим шедьовър Nook GlowLight, който се смята за един от най-добрите 6-инчови модели с подсветка на пазара в момента.

nook-glowlight-barnes-noble-ревю

Nook Glowlight е доста по-лек в сравнение с повечето 6 инчови електронни четци и по-точно само 175гр. Корпусът на устройството е бял обиколен от сиво гумено покритие, което спомага за по-добро сцепление когато четете.  Nook Glowlight е проектиран, така че да оцелее при случайно изпускане от височина от около метър без да получи сериозни щети. Няма как да си представим същото да се случи и при Paperwhite,  защото той не е направен да издържа при такива външни въздействия.

 

Основен недостатък е, че тази гумена „броня“ на GlowLight го прави малко по-широк от нормалното,  точно толкова, че да не се побере в задния джоб на дънки, което си е доста неприятно.

Дисплеят в това леко неудобно тяло е прекрасен, особено на фона на бялото, което създава по-рязък контраст. Той е малко по-сив отколкото екрана на Paperwhite, но благодарение на белия корпус  изображението изглежда по-ясно и по-отчетливо.  Разликата е малко, но забележима. Просто сложете един до друг двата модела и ще забележите че Nook-а е четецът с малко по-добрия дисплей.

Осветлението на Nook GlowLight е изключително ярко – най-яркото което може би сте виждали някога. То може да бъде регулирано в голям диапазон и с възможност за пълно изключване с едно просто натискане на бутона „n”. За разлика от него при Kindle Paperwhite I не можем да изключим напълно подсветката, а само да я регулираме, което може да не се хареса на някои от читателите.nook-glowlight-kindle-paperwhite

Ако говорим за съхранение, Nook разполага с два пъти повече място за съхранение от Paperwhite, а по-точно 4GB( около 2000 книги ), срещу 2GB ( около 1000 книги). Колкото и запалени читатели да сме, дори 2GB ще ни са предостатъчни, за да разполагаме с четиво за месеци напред.

 

В заключение можем да кажем че Nook GlowLight е с малко по-добри характеристики от Kindle Paperwhite, но не толкова съществени, че да откроят представителя на B&N като сигурен фаворит.

Comment is closed.