Kobo Glo HD – убиецът на Kindle Voyage

С появата си на пазара, Kobo Glo HD успя да събере вниманието върху себе си. И въпреки че в Европа устройството навлезе едва на 1 юни тази година, то бързо замени царя на електронните книги –Kindle Voyage.

С цената от 130$, Kobo Glo HD се превърна в убиец на Kindle Voyage, като припокри всички негови характеристики, а в някои категории дори го надскочи. И няма как да не признаете, че при покупка на каквото и да е цената винаги Ви е вълнувала. Електронният четец все още остава доста скъпо удоволствие за пределите на България, затова цената тук играе много съществена роля за средностатистическия българин.

Песимизмът ни кара да смятаме, че евтино и качествено са две взаимно изключващи се думи, но Kobo Glo HD ни казва точно противоположното. Защо? Kobo Glo HD притежава същите качества, както и Kindle Voyage. А с какво претендираше Kindle Voyage –с високата си резолюция, с компактните размери, с дълъг живот на батерията? Е, Kobo Glo HD притежава всичко това. Резолюцията е напълно еднаква и при двата четеца, което прави четенето още по-приятно за окото. Както повечето четци, и тези са 6-инчови, като Kindle Voyage превъзхожда в едно нещо Kobo Glo HD – в това, че е най-тънкият четец, излизащ досега. Е, признаваме му това предимство, но дали тези 2 милиметра разлика биха били осезаеми за човешката ръка? Едва ли. И двете книги спокойно влизат в задния джоб на дънките Ви.

kobo-glo-hd-vs-kindle-voyage-електронна-книга

Защо Kindle Voyage може да бъде пренебрегван на пазара? Защото Kobo Glo HD имаха „перфектният модел”, който трябваше да подобрят. И те успяха! Kobo Glo HD има по-дълъг живот на батерията, което се явява едно от основните изисквания на всеки купувач. Всеки иска да отиде на екскурзия и да не се притеснява за батерията на четеца си. Kobo Glo HD Ви гарантира до 2 месеца живот на батерията. И двата четеца осигуряват възможност за сърфиране в интернет, а също и за пазаруване от онлайн магазин за електронни книги.

Може би Kobo Glo HD са забравили една малка подробност – дизайнът на техния четец е съвсем семпъл, докато Kindle Voyage има сензорни бутони за по-лесно прелистване на страниците. А може би не са забравили да ги пригодят към техния четец, а просто са го сметнали за ненужно – все пак при тъчскрийн екран нужни ли са такива бутони? Отговорът оставям на Вас.

И какво излиза? Имаме 2 електронни книги с високо качество и еднаква функционалност, а с различна цена. Дали ще спестите тези 70$, като заложите на Kobo, или ще вложите тези пари в името“Kindle” е изцяло ваш избор. Но струва ли си?

Comment is closed.