Kindle Fire HD 7 – един отличен избор на таблет/електронна книга

 Ако обичате да четете и в същото време искате свободно да се ровите из Internet и да се възползвате от всички екстри на един таблет като да слушате музика или пък да гледате някой любим филм то добър пример за висококачествена електронна книга е моделът на гигантът Amazon – Kindle Fire HD 7.

 Kindle-Fire-HD-7-таблет-електронна-книга

Размери и тегло

Моделът се побира в размери 193 x 137 x 10.3mm и тежи 398 грама. Логото на Amazon все така си седи на гърба.

 

Дисплей и говорители

Дисплеят е с висока резлолюция 1,280X800 IPS LCD и e 7 инчов, той може да се справя с всички  HD клипове и филми налични в магазина на Amazon. Колонките са достатъчно силни със добро качество на възпроизвеждане и двата говорителя са покрити с подплатена решетка която наподобява входовете на радиаторите на Ферари Тестароса.

От горната част на този модел се намира 3,5 мм жак за слушалки там също се намира и бутонът за изключване, както и балансьорът за звука. Kindle Fire HD 7 е наличен в две вариации като памет 16 и 32 гигабайта.

 

Портове  на устройството

Електронният четец на книги за който говорим притежава и мини USB и HDMI изходи с които може да прехвърляме данни на компютъра си или пък да го свържем към телевизора ни.

 

Батерия

Животът на батерията е близо 10 часа при едно зареждане, което е почти идентично в сравнение с един от най-добрите примери за таблети и това е Apple Ipad.

 

Таблетът има и силно представяне от към Wi-Fi.

Това е един чудесен таблет и в същото време четец на книги, но с много повече удобства от предшествениците си. С всички тези функции  Kindle Fire HD 7 е перфектното съчетание, но да не забравяме и за ниската му цена, при такъв стандарт е добре дошъл за много читатели и фенове на продуктите на Amazon.

1,3 пикселовата фронтална камера може да ви послужи и за видео разговори по Skype.

Този таблет е стъпил доста здраво на пазара и за ниската си цена той притежава всичко, което могат да правят и 2-3 път по-скъпите модели, ако разбира се говорим за стриймване на музика, филми и пълна функционалност на Internet.

Към този добър избор за таблет и електронна книга има и различни вариации на предпазни калъфи, които могат да запазят дисплеят ви цял от счупване, одраскване или напукване.

Само заради много по-ниската си  не надута цена спрямо другите таблети може да се каже, че това е един  чудесен избор, който е по-добър от останалите таблети на пазара.

Comment is closed.