Най-добрите модели електронни книги за четене на pdf

Стандартните четци са 6-инчови, тъй като този размер е изключително компактен и удобен за хора, които постоянноса на път и искат да прочетат някой роман. Но стане ли дума за четене накнига в PDF формат –тогава става сложно. Пред вас се появява малък или прекалено голям текст, размазани или изрязани изображения. Няма подходяща настройка, която да поправи шрифта и картинките Ви, което прави четенето просто невъзможно, като дори и различните програми не успяват да коригират несъответствията. Тогава решение са само и единствено по-големите електронни четци като Kobo, Kindle и Pocketbook, които имат свои представители, отварящи идеално PDF файловете.

електронна-книга-за-четец-на-pdf-формат

Нека започнем от средните по размер книги –Kobo Aura HD и Kobo Aura H2O. И двата четеца са с 6.8-инчов екран, което ги прави почти идентични с познатия 6-инчов дисплей. Въпреки това тези книги са доста по-удобни за четене на PDF файл, в сравнение с Kindle Paperwhite, например. В самите им характеристики, освен всички формати, е включен като възможен за четене и PDF, тоест производителите претендират с това, че Kobo може без проблем да чете комикси, например. И въпреки всичко, тези четци не са „идеалното” средство за четене на такива книги. Защо? Защото прелистването на PDF страници става доста по-бавно от обикновеното, а картинките невинаги излизат така, както трябва да са. Да, вие може да ги поправите, но удобно ли е при всяко прелистване да настройвате отново страницата си?

Другият четец, подходящ за четене на PDF файл, еPocketbook ColorLux 801. Освен с 8-инчовия си дисплей, този четец впечатлява и с това, че е цветен. Книжката чете без проблем PDF, като отваря сравнително бързо книги от порядъка на 15-20МБ. Но има и недостатък – ниска резолюция, което говори за по-ниско качество на самата картинка.

Стигаме и до гиганта сред „големите” електронни книги –Kindle DX. Четецът е със завидния 9.7-инчов дисплей, което го прави един от най-големите електронни четци. Ако четете вкъщи и не Ви трябва критерият „мобилност”, този четец е точно за вас. Напълно се доближава до хартиената книга, а освен всичко друго чете и идеално PDF формат. Списания, учебници и технически книги вече няма да са проблем за четене. Устройството се справя със задачата да прочете PDF файл, като го показва цялостно, без да го реже, а и резолюцията е висока, което прави изображението по-отчетливо.

Дали Ви е нужен четец от гореизброените трябва сами да с прецените с оглед предимствата и недостатъците. Ако често четете книги в такъв формат – едно от тези устройства би трябвало да привлече вниманието Ви. Ако все пак предпочитате да четете художествена литература – може би трябва да обърнете погледа си към други електронни книги?

Comment is closed.