Първият в света електронен четец с цветен дисплей – JetBook Color

Електронната книга е дело на Ectaco. Фирмата е лидер в производството на електронни четци и технологии, свързани с превод на различни езици.

Инструментите за портативен превод са самото въплъщение на качество и удобство. Тези похвати са вложени в електронните речници и софтуер за превод на десетки езици.

JetBook-color-четец-с-цветен-дисплей

Освен с тях, фирмата може да се похвали и със създаването на първия електронен четец с цветен дисплей в историята на тези устройства.

Относно неговите характеристики, те не са кой знае колко впечатляващи, но като пръв по вида си има своите предимства и почитатели.

JetBook Color е първият електронен четец с цветен дисплей. Екранът не е от типа „електронна хартия“, а е отразяващ монохромен LCD. Размерът е 5-инчов (105×80 мм.) и представя 16 нива на сивото, а цветовете са – бургунди, бяло и черно.

Интересното при него е, че разполага с опция за „завъртане“ на екрана в портретен и пейзажен режим. Така може да се насладите на повече удобство, независимо как държите електронната книга.

Форматите, които поддържа са доста разнообразни. Разполага с вградени речници на английски, руски, полски, испански и немски. Освен това JetBook Color има опция за бързо въвеждане на текст. Методът предлага довършване на започнатите думи като използва речниците на съответния език.

Можете още да:

•           Управлявате своите файлове – преглеждате, преименувате, премествате или изтривате;

•           Сортирате своите папки в удобен вид;

•           Четете PDF файлове;

•           Слушате музика в МР3 формат.

Имайки предвид, че екранът е LCD и използва подсветка, животът на батерията не е толкова дълъг, колкото на „електронната хартия“. В режим на изчакване (standby) може да изминат 2 седмици между зарежданията, а при ползване – 24 часа непрекъснато четене. Времето за зареждане е 7 часа чрез USB кабел и 4 часа със зарядно устройство.

Паметта на JetBook Color е 128 МВ, от която 32 МВ е заета от оперативната памет, а останалата е на разположение за ползване. Допълнително има слот за мемори карта с размер до 32GB

JetBook Color има наследник, който е подобрен в множество параметри и визия, но електронният четец на Ectaco си остава първият цветен.

Comment is closed.