Достоен заместник ли е Kindle Glare на своя предшественик Kindle 4

„Око да види, ръка да пипне“, а ако може, когато пипне, всичко да започне да се движи. В touchscreen ерата понякога чак се изумяваме, ако докоснем нечий екран и той не помръдне.

Затова не се изненадваме, че електронните четци също се ориентираха към сферата на движещите се само с едно движение на ръката екрани. Представяме ви Kindle Glare /Kindle Reader 2014/– наследникът на добре познатия ни Kindle 4.

kindle-glare-new-kindle-touch-ereader-basic-2014-четец-електронна-книга

Какви са неговите предимства, освен мулти тъч панела, за който вече ви споменахме? Оставаме на темата за екрана, който в случая е E-ink и с Pearl-e-paper матрица, имитираща истинска хартия. Диагоналът е типичните 6 инча, чиято големина осигурява удобно четене.

И като споменахме имитиращия хартия екран, едно от предимствата му е висока енергоефективност. Друг плюс е свързан с излагането на директна слънчева светлина, което е проблем, който често срещаме с таблети и други мобилни устройства. Но в случая видимостта е отлична. Тъчскрийнът позволява още употребата на полезни приложения, сред които X-Ray и Goodreads.

Вътрешната памет също е от особено значение, защото една от идеите на електронните четци е да бъдат своеобразна преносима библиотека. В случая Kindle Glare разполага с 4 GB вътрешна памет, от която потребителите имат достъп до 3.1 GB. Измерено в книги, това пространство е способно да съхрани хиляди заглавия, защото обичайният размер на една книга е едва няколко MB. Разликата с неговия предшественик Kindle 4 тук е около 2 GB, защото от 2 GB обща памет, на разположение за потребителите са едва 1,25 GB.

Що се отнася до форматите, устройството поддържа PDF, Kindle (AZW), TXT, незащитени MOBI, PRC; JPEG, GIF, BMP, DOC, DOCX чрез конвертиране. При Kindle 4 списъкът включва Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI, PRC .Wi-Fi връзката пък позволява безпроблемно свързване към безжичните мрежи и свободен достъп до цялата информация в интернет, която ни е необходима.

kindle-4-amazon-wlan-четец-на-книги-електронна-книга

И понеже размерът винаги има значение, няма как да не обърнем внимание на компактния такъв на Kindle Glare. Устройството тежи само 191 грама и е с размери от 169 х 119 х 10.2 мм. При Kindle 4 теглото е по-малко: 171 грама, а габаритите са в съотношение 166 x 114 x 8.7 мм. Накрая, но не на последно място, ще изтъкнем още едно предимство на устройството, изключително важно за всеки любител на литературата.

 

С едно зареждане четецът издържа на до 4 седмици употреба, което означава, че средно около 1 месец имаме възможност безпроблемно да се наслаждаваме на любимите си четива, без да мислим за абсолютно нищо друго. Характеристика, по която също си прилича със своя предшественик Kindle 4.

Редно е да споменем и ценовата прилика между двете устройства. Преди да бъде спрян от производство Kindle 4 се търгуваше за около 170лв, цена не по-различна от тази на New Kindle Touch 2014 в момента. Актуалната цена на четеца можете да намерите в нашия онлайн магазин. Множеството мнения на притежатели на тази електронна книга относно достъпната му цена са красноречиви – плащате същите пари както за Kindle 6 WLAN, но получавате много повече за това.

Ако търсите да закупите Kindle Glare имайте предвид, че можете да попаднете на един и същ четец под различно име. Kindle Glare е познат още като: New Kindle Touch 2014, Kindle Basic, Kindle eReader 2014, WP63GW

Comment is closed.