Аудио адаптер за електронни книги Kindle

USB-Аудио адаптерът за Kindle бе представен за първи път в блога на Amazon през май 2016 година. Чрез него всички незрящи потребители и тези със зрителни увреждания ще могат да използват функцията Voice View на Kindle, която поддържа и жест, и докосване. Тя дава възможност на хората с увредено зрение да слушат книгите на Kindle и посредством обратна връзка да навигират в потребителския интерфейс на Kindle Paperwhite. Могат да бъдат слушани всички книги Kindle, които са съвместими с Voice View. За целта са необходими аудио адаптер за Kindle и  слушалки или високоговорители. Те се свързат с електронния четец Kindle Paperwhite 7-мо поколение. Потребителите могат да изберат скоростта на говор – на разположение са 8 скоростни нива. От менюто с настройки може да се избере и силата на звука. Времето на живот на аудио адаптера при непрекъснато слушане е 6 часа, като се използва батерията Kindle.

Аудио поддръжката обхваща само Voice View и TTS (text-to-speech). Възпроизвеждането на музика или аудио книги не се поддържа.

 

kindle-paperwhite-audio-adapter

За да проработи функцията, е нужно версията на софтуера на електронния четец да бъде  5.7.4.1 или някоя от по-новите. При необходимост може да се изтегли актуализация на софтуера на електронния четец. Също така, трябва да бъде изтеглен и инсталиран аудио файл за устройството, ако той липсва или е бил изтрит при задаване на фабрично нулиране. Подробна информация за използване на аудио адаптера Kindle с електронния четец е публикувана в Amazon на страницата Help&Customer Service.

Аудио адаптер Kindle може да бъде закупен в комплект с електронния четец или отделно като самостоятелен аксесоар за 20 долара. Слушалките (или високоговорителите) също се продават отделно.

Аудио адаптерът е съвместим също и с Kindle Paperwhite 3, Kindle Voyage и Kindle Oasis.  Софтуерът TTS изисква 512 MB RAM, а по-старите модели имат по-малко.

За Kindle 8 (2016) аудио адаптер не е необходим, тъй като Voice View се активира посредством вграден Bluetooth.

Comment is closed.