Книжарниците за електронни издания – евтин, бърз и лесен начин да четем повече книги

Имате таблет или електронен четец и изпитвате непреодолимо желание да прочетете някоя нашумяла през последните месеци книга. Какво следва да направите? По всяка вероятност мобилното ви устройство е автоматично свързано с определена електронна книжарница. Трябва да намерите иконата на съответното приложение на таблета и тя ще ви отведе в необятния свят на електронните книги. За притежателите на Kindle е нужно само натискане на един бутон от менюто, след което да изберат команда Shop in Kindle Store и при включен WiFi устройството автоматично насочва към магазина на Amazon, където могат да се изгубят с часове в търсене на полезни и интересни четива. Друг лесен вариант е просто да отворите браузъра и да влезете в chitanka.info или book.store.bg и да разгледате заглавията.

електронни-книжарници

Тези, които нямат таблет или е-четец, не са лишени от удоволствието да пазаруват от електронни книжарници. Препоръчително е в този случай, когато закупуват дадена книга да изберат формат PDF преди да я изтеглят и запазят на компютъра си.

Електронните книжарници предлагат практично решение за всеки потребител. Всъщност преимуществата изобщо не се изчерпват дотук. Ето какво още предлагат в полза на любителите на книги:

Цяла вселена с информация събрана на едно място

Едно от най-съществените предимства на електронните книжарници е наличието на десетки, дори стотици електронни книги и списания, измежду които потребителите могат да избират. Разнообразието от информация е просто разтърсващо. Насреща са толкова много материали на всевъзможни тематики, с което значително се увеличават шансовете да откриете това, което търсите за отрицателно време. Обикновените книжарници, дори библиотеките не са в състояние да предложат такова богатство от информация. Тази леснодостъпност допълнително засилва мотивацията да се четат повече и повече книги.

Постоянен достъп до електронни материали, които са ви от полза

Достъпът до електронните книжарници е неограничен. В повечето случаи не се изискват такси за абонамент, нито сключване на споразумения. Регистрирате се, след което всичко става лесно и бързо: маркирате книгата, която желаете и натискате бутон за закупуване. Отнема само секунди. Нужно е предварително да сте свързали профила си с дебитна или кредитна карта или към PayPal акаунт, но имайте предвид, че не всички онлайн книжарници разрешават плащания чрез PayPal, както е с Amazon, например.

Новата ви любима книга е само на един клик разстояние

Потребителите са максимално улеснени при онлайн пазаруване. За да си купиш електронна книга не се изисква висока компютърна грамотност,  а две прости стъпки: да се стартира браузърът и да се впише уеб адресът на електронната книжарница. Толкова е лесно, че повечето хора дори не се замислят когато го правят.

Онлайн пазаруването на е-книги излиза по-евтино

Печатните издания излизат много по-скъпо, а в случай че се поръчват през онлайн магазин, това означава да чакате поне три работни дни докато стигнат до вас.

В ерата на дигиталните технологии Интернет е мястото където всеки може да намери това, което му трябва, стига да знае къде да търси.

Comment is closed.