Как да споделяме книги между Kindle устройства

Споделянето на книги между устройства Kindle е бързо и в същото време изключително лесно. Когато си купувате електронна книга за вашия четец ще можете да я прехвърлите на всички други устройства, които притежавате  чрез профила си в Amazon. Ако имате Kindle приложение на вашето андроид устройство(телефон или таблет) също толкова лесно можете да изтеглите книгата на него. Някои издатели правят електронни варианти на техните книги в поддържан от Kindle формат, които могат да се наемат от други читатели. Ако искате да споделите любима книга с ваш приятел, това е възможно за срок от 14 дни, така и той също може да и се порадва.

share-book-between-kindle-device

Как да споделиш книга с друго Kindle устройство:

 

Стъпка 1:

Влезте в своя акаунт в Amazon. Отидете в края на началната страница и намерете „Manage Your Kindle” намиращ се в долния десен ъгъл.

Стъпка 2:

Изберете „Manage Your Kindle”. Ще видите списък с всички закупени от вас електронни издания.

Стъпка 3:

Изберете „Actions” намиращ се до заглавието на съответната книга . Изберете опцията „Deliver to my…” от падащото меню. Ведната след това ще се появи изчакващ прозорец.

Стъпка 4:

Изберете „ Deliver To”. Ще видите всички ваши устройства и приложения които са на разположение. Изберете това устройство на което искате да прехвърите съдържание и изберете „Deliver”

Стъпка 5:

Ако нямате възможност за WiFi връзка, можете да свръжете устройството посредством usb кабел към персоналния ви компютър. След което натиснете върху „Dawnload and Transfer via USB” за да прехвърлите желаните книги на вашия Kindle

 

Заемане на книга на приятел:

 

Стъпка 1:

Влезте в своя акаунт в сайта на Amazon. Отидете в края на началната страница и намерете „Manage Your Kindle”.  Изберете връзката и ще видите списък с всички книги които сте закупили досега.
Стъпка 2:

Изберете „Actions” намиращ се до книгата която сте решили да споделите. Ще се появи падащо меню от което трябва да кликнете върху опция „Loan This Title” ако разбира се книгата е налична за заемане.

Стъпка 3:

Изберете „ Load This Title”. Въведете имайл адреса на вашия приятел, името му, вашето име и персонално съобщение след което натиснете „Send Now”.  Книгата ще бъде на разположение за наемателя за срок от 14 дни.

Стъпка 4:

Кажете на вашият приятел да отвори имейла си и да избере „ Get Your Loaned Book Now”.  Той ще бъде помолен да избере устройство или проложение на което иска да ползва книгата. След като Избере „Accept” книгата ще се прехвърли за секунди.

 

Comment is closed.