Един от най-здравите модели четци на Amazon – Kindle 3 Keyboard

Във време, в което светът около нас е „touchscreen”, обръщаме поглед назад, за да се завърнем в света на QWERTY. Ще обърнем внимание на един от най-здравите модели четци на Amazon, а именно Kindle 3 Keyboard.

Какви са неговите предимства? Ще започнем от екрана, който, за разлика от наличния при Kindle 2 E-Ink VizPlez, тук е заменен от E-Ink Pearl, чийто контраст е с цели 50% по-висок и за разлика от LCD дисплеите, той е без отблясъци и позволява четене дори при силна слънчева светлина.

Подобрени са и вградените в четеца шрифтове: читателят може д избира между 8 размера на текста и 3 различни визуализации на шрифта. Променяни могат да бъдат и разстоянията между буквите, както и междуредията на текста.

Предимствата на Kindle 3 Keyboard включват още по-висока скорост при прелистване на страниците, намалени размери и тегло, както и 4 GB памет, която, „пресметната” в книги, се равнява на около 3500 файла.

С едно зареждане моделът издържа до 2 месеца с изключен безжичен достъп и при ползване около 30 минути дневно. Това се дължи на факта, че електронният четец консумира енергия само при прелистването на страниците.

kindle-3-keyboard-електронна-книга-четец-амазон-amazon

И тъй като няма как да подминем въпроса с интернета: вграденият WiFi модем позволява неограничена връзка с мрежата навсякъде, където има достъп до безжична услуга.

Kindle 3 Keyboard Wi-Fi + 3G има безплатна и неограничена 3G връзка в повече от 100 държави в света, включително и в България. В самото устройство пък е вградена сим карта, която използва мрежата на съответния мобилен оператор, с който Amazon има сключен договор.

Подобно на други модели, така и този предлага функцията Text-to-Speech, която позволява на устройството да „чете на глас”. За почитателите на социалните мрежи Facebook и Twitter пък е предоставена функция за споделяне на любими цитати чрез вградената в Kindle 3 Keyboard Wi-Fi + 3G опция.

Акаунтът в Amazon предоставя възможност за архивиране на закупените електронни книги, което означава, че при повреда на устройството те няма да бъдат изгубени.

Какво още: 6-инчов диспей с контраст 10:1, събран в едва 247 грама. Експериментален WebKit-базиран браузер, позволяващ свободното браузване в интернет. 4-редова клавиатура с поддръжка на кирилица. Какво повече можем да искаме от един Kindle?

Comment is closed.