Борбата на най-малките четци

Съревнованието за клиенти при електронните четци не е само при най-мощните и скъпи модели. Малките устройства, предлагани на пазара, също са доста. За съвременния и динамичен живот, който водим, размерът на всяка една вещ, която носим със себе си ежедневно, не е за пренебрегване. Колкото по-малко и по-леко – толкова по-комфортно. А да носиш цяла библиотека в джоба е незаменимо удобство. Мини вариантите на електронните четци са перфектен вариант, ако държите на компактността. Те са с размерите на смарт телефон, но предлагат същите функции като по-големите си събратя.

kobo-mini-електронна-книга-електронен-четец

Kobo Mini и Pocketbook Mini са едни от най-популярните мини електронни четци. На пръв поглед по размери, тегло и предлагани функции те са доста идентични, но все пак всяка една от компаниите се е постарала да отличи своя модел от този на конкурента. В категорията „мини“ всеки милиметър е от значение и със своята дебелина от само 7,2 мм. Pocketbook Mini печели пред своя конкурент Kobo Mini, който е 10 мм. Теглото можем да кажем, че е идентично, тук разликата е само незначителните 3 гр., в полза на по-тънкия четец.

 

И двата мини варианта на популярните фирми разполагат с 5 инчови E Ink  дисплей с еднаква разделителна способност от 800 x 600 пиксела. Не малки разлики обаче намираме при процесорите и паметта, с които работят устройствата. Тук превес взима модела на Pocketbook Mini със своя 1 MHz процесор и 256 MB памет, като конкурентът му разполага с 800 MHz процесор. Наличната вътрешна памет, която е вградена в електронните четци, пак дава преимущество за минито на фирмата Pocketbook със своите 4GB.

 

И двата модела електронни четци предлагат Wi-Fi за браузване в интернет и следене на социалните мрежи, имат инсталирани приложения за четене и закупуване на електронни книги. Разполагат и с часовник, календар и игри. Освен това Kobo Mini предлага речник.

pocketbook-mini-електронна-книга-електронен-четец

Желанието на компанията Kobo е техният мини електронен четец да може да се персонализира от своите потребители. Предлагат се гръбчета в няколко цвята, при менюто също има по-голяма свобода за индивидуални настройки, като можете да променяте шрифта на 10 различни вида и в 24 размера на буквите. От Kobo са създали приложение, с което чрез синхронизация се позволява да четете изтеглените електронни книги на всякакво устройство – телефон, компютър или друг електронен четец.

 

Батериите и на двата модела са достатъчно мощни, за да издържат около месец при умерена употреба. Като заключение може да се каже, че Kobo Mini има по-подробно и с възможност за персонализиране меню, повече приложения и вариант за синхронизация с други устройства. Електронният мини четец на Pocketbook пък е с по-мощен процесор, по-голяма памет и е по-тънък, което е значителна преднина в борбата за титлата „най-добър мини електронен четец“.

Моделът Pocketbook Mini можете да откриете в нашият online магазин на промоционална цена от 129лв. Офертата е валидна до изчерпване на количествата!

Comment is closed.