Pocketbook Touch Lux 3 ревю

Pocketbook Touch Lux 3 е  модерна електронна книга с най-ниска възможна цена в момента от 259 лева. Налична е в България още от май месец 2015 година. Размерите на този премиум модел четец на книги са 114,6х174,4х8,3мм, а теглото му  – 180 грама.

Цветовете, в които се произвежда са бял, тъмносив и черен. Запазва всички топ характеристики на Pocketbook Touch Lux 2, който е носител на наградата за дизайн на Red Dot Awart Desing за 2014,но вечеразполага с 6-инчов нов E Ink Carta дисплей с HD резолюция /1024х758 пиксела/.

Нюансите на сивото са 16. Устройството работи с 1GHz процесор, има 256MB RAM и вътрешна памет – 8GB, разширяема с SD карта до 32GB. Батерията е с капацитет 1500mAh и може да осигури активно четена на  8000 страници.

Осигурено е леко прелистване на страниците и бърз достъп до приложенията. Подходящ е за нощно четене, благодарение на вградената LED подсветка на екрана. Може да се регулира и силата на светлината. Осветяването на екрана е насочено в посока към самите букви и щади очите.

 

Pocketbook Touch Lux 3 електронна книга

 

 

Има и физически бутони за завъртане на страниците. Работи с операционната система Linux. Чрез WiFi свързаността и инсталирането на приложението ReadRate се извършва синхронизация на електронната книга с профила на потребителя в популярните социални мрежи.

Основният начален екран показва последните три разглеждани електронни книги. Това е една удобна електронна книга, която предлага избор от над 30 шрифта , като размерът им се регулира с бутон. Поддържа 17 различни езика.

Pocketbook Touch Lux 3 е четец на книги, който без конвертиране работи с 18 формата за е-книги и 4 графични формата.

По мнение на по-напреднали е-читатели, като единствен недостатък може да се посочи лошата поддръжка на сложни PDF файлове.

Обобщено можем да потвърдим, че четенето се доближава до това на хартиената книга с подсиления  контраст и подобрената разделителна способност на устройството, спрямо предходните модели от тази серия.

Comment is closed.