Pocketbook 622 Touch – впечатления

Ако се интересувате от четци, няма как да не сте чували за Pocketbook.Според критиците, това е четвъртият гигант сред електронните четци. А и как иначе – продуктът е швейцарски, следователно качеството е гарантирано и може да се каже, че Pocketbook е спечелил достойно място до Kindle, Nook, Kobo и Sony.

Какво имаме на пръв поглед? Стандартен електронен четец – 6 инча, компактни размери – 175х144,5х9,5мм и тегло от 195 грама. Тук производителите са били благосклонни към нас – разработили са продукт, който може да бъде поръчан както в бял, така и в класическия черен цвят. Както се разбира от името, четецът е със сензорен E-Ink екран, което вече е присъщо на почти всички книги.

Четецът включва всички формати, които могат да четат и другите електронни книги –TXT,FB2,EPUB,DOC,HTML и т.н. Паметта, която може да използвате за книгите ви е 2 ГБ, което може би щеви се стори малко, нопроизводителите са помислили и за това, като са дали възможност за поставяне на microSD карта, даваща повече възможности на читателя.

PocketBook-Touch-622-цена-мнения-четец-на-книги

Ако сте привърженик на класическото, то Pocketbook 622 Touch ще ви се хареса заради съществуващите бутони. Поставени точно под самия екран, бутоните предоставят по-бързо намиране на най-търсените от читателя места –“Home” и “Menu”.Освен това са разработени и бутони „Напред” и „Назад”. Между копчетата „Напред” и „Назад” има лампичка, която е индикатор за слаба батерия, но свети и при всяко натискане на копчетата, което може и да дразни някои от купувачите на устройството. Разбира се, съществува настройка, която би могла да премахне дразнещото светене.

Голямо предимство на четеца е възможността за слушане на музика, което е рядкост при електронните книги. Недостатъкът в сравнение с по-новите модели е сравнително ниската резолюция на екрана – 800×600 пиксела, което в никакъв случай не прави четенето по-трудно за очите. Само истинските ценители биха забелязали разликата.

Четецът няма подсветка, но пък за сметка на това притежава функцията Text-To-Speech, което ще рече, че ще може да слушате книгите, които сте си изтеглили. Това, както се досещате, няма да бъде възможно за българския читател, тъй като българският език не се поддържа. С четеца може да сърфирате в интернет чрез Wi-Fi, който също е съществена част от книгата. Но ако използвате книжката само за четене, може спокойно да я използвате до 1 месец, без да има нужда да я зареждате.

Цената, за която може да намеритеPocketbook 622 Touch варира от 100$ до 150$, което може би изключва четеца от класацията на „най-желаните електронни четци”, но въпреки това си заслужава да му се обърне внимание, тъй като притежава качества, с които другите четци не биха могли да се похвалят. Ако вече сте притежател на това устройство, ще се радваме да споделите с нас мнението си за него.

Comment is closed.