Kobo Aura H2O с нов съперник Pocketbook 640 Aqua

Несъмнено електронните четци се развиват с бързи темпове. Те стриктно следват модата при най-новите технологии и предлагат на своите потребители последните иновации в тази област. На пазара има няколко водещи фирми, произвеждащи електронни четци, които редовно обновяват своите модели с нови подобрения.

kobo-aura-h2o-водонепромокаема-електронна-книга

Времето за плаж и летуване на открито дойде и устройство, което е пригодено за използване навън има своите предимства. Водещ модел, който предлага употреба при всякакви условия е Kobo Aura H2O. Той е първият четец, устойчив на вода, сертифициран по стандарта IP67. Впечатляващият му 6,8 инчов екран позволява четенето на директна слънчева светлина по-лесно от всякога. Електронният четец допуска много на брой персонални настройки на дисплея, предоставя се и избор на доста по вид и големина шрифтове, за да изпитате максимално и несравнимо удоволствие от четенето.

 

Като контрапункт на Kobo Aura H2O, компанията PocketBook пусна на пазара своя модел Pocketbook 640 Aqua. В световен мащаб тя е четвъртият по големина производител на качествени, първокласни електронни четци, направени по технологията E Ink („електронна хартия“). На много потребители ще се хареса това, че новият електронен четец Pocketbook 640 Aqua е издръжлив на вода и пясък, а четенето му на слънце също не представлява проблем. Производителят на този четец твърди, че е възможно да се ползва до един метър под вода. Това автоматично ви дава възможността да му се насладите при всякакви метеорологични условия.

 

Pocketbook 640 Aqua е снабден със 6 инча E Ink® Pearl (600×800 пиксела), 166 dpi дисплей от стъкло, базиран на практичната технология Film Touch. Уникалните характеристики на екрана от типа E Ink правят четенето възможно дори и в най-слънчевия и светъл ден. E Ink дисплеят не избледнява и не блести неприятно на слънце. Безпроблемната му работа се осигурява от мощен 1GHz процесор и 256MB RAM за плавна работа.

pocketbook-aqua-640-водоустойчив-четец-на-книги

Не е забравено и за комуникациите, които са осигурени от вграден Wi-Fi и приложение ReadRate. Електронния четец предлага и много други функции: DropBox, Book Store, Send to PocketBook, браузър, калкулатор, часовник, календар, речници, шах, Klondike, фото албуми, RSS новини, судоку и ръкописни бележки. На сайта на производителя се поддържат големи колекции от книги на различни езици, които могат свободно да се изтеглят и запаметят на вградената от производителя 4 GB памет. С голямата си литиево-йонна батерия от 1 300 мАч, която издържа до месец без зареждане и до осем хиляди страници, устройството Pocketbook 640 Aqua е надежден и незаменим спътник при пътуване, почивка и излети, за него няма неподходящи условия и ще ви служи вярно навсякъде и по всяко време.

Comment is closed.