Kobo и Bol стават партньори в eBook средите

Наскоро компанията Kobo излезе с информация, че ще си сътрудничи с най-големият доставчик на електронни книги в Белгия и Холандия – Bol.com Благодарение на това партньорство ще могат да се поръчват четци като Kobo Arc, Kobo Aura и Kobo Aura HD директно през сайта на Bol. Но тук не става въпрос толкова за продажбата на електронни четци, а за това как Kobo създава здрава връзка с търговците на електронни книги.

kobo-електронно-четене-електронни-четци

Преди около 5 години Bol.com въвежда електронното четене в Белгия и Холандия като оттогава претърпява сериозен подем. На фона на 1.2 милиона продадени четци в Холадния не може да не се спомене, че голяма част от читателите ползват телефони и таблети за да четат своите любими книги.  Многообразието от книги и последващото го търсене са се увеличили в пъти през последните няколко години.  Една на всеки седем книги продадена в Холандия на тематика различна от фантастика е в електронен вариант. В медиите все по-често излизат съобщения свръзани със сътрудничеството на Kobo с търговците на книги.  Едно от тях гласи: „ През следващите няколко месеца, bol.com и Kobo ще дадат старт на иновационни програми имащи за основна задача да превърнат електронното четене в още по-лесно за читатели. „

Във връзка с изнесената информация, Pieter Swinkels вицепрезидент на Kobo заявява, че целенасочено компанията започва да комбинира библеотеките си с идеята да предложи по-широк избор от книги на територията на Белгия и Холандия. Но този процес изисква време; важното е че той вече е започнал и е нужно да бъде доведен до край в възможно най-скоро време.

Comment is closed.