Удобството и комфорта на електронните четци на книги

Може би сте чували за електронна книга или електронен четец, ако това е така значи вече вероятно се възползвате от услугите на тези революционни устройства.  Титаните в производството на тези рационални и удобни устройства са компаниите Kindle и Nook. Те са се заели с производството на устройства за четене на книги в електронен формат, които имат възможността да „поберат“ стотици документи само в една електронна книга, която тежи от 100 до 450 грама, което е нищо в сравнение с традиционните хартиени книги. В статията ще разгледаме удобството и комфорта, които ни носят електронните четци на книги.

електронен-четен-електронна-книга-kindle-paperwhite

За това нека да разгледаме един техен представител наречен „Kindle paperwhite” тази „книжка“  тежи около 200 грама и може да носи в себе си десетки и дори стотици книги на които да се наслаждаваме с часове. Kindle paperwhite притежава дисплей, който може да се регулира по много различни за вас удобни начини. Този вид Киндъл е перфектен за използване дори при ярка светлина, защото дисплеят има възможност да бъде регулиран така, че да може да четем, както в пълен мрак така и в силна слънчева светлина. С това удобство едва ли ще имаме проблем да четем, когато ни се прииска.

 

Голямо предимство на електронните четци на Nook е това, че когато закупите книга и я прочетете може без проблеми да я отстъпите на приятел, който също притежава  устройство Nook. За всички е ясно, че повечето книги за подобни устройства не са безплатни и това би било голям плюс. Когато някой чете ваша книга за съжаление вие не може да я ползвате.

 

Традиционните книги са не само тежки, но и имат и още един голям недостатък и той е, материала от който са направени – дърво. Хубаво е да щадим природата ни колкото може по-често. Тези модерни устройства притежават екстри като Wi-fi, touch screen и медия, която ни позволява да слушаме музика или  да проверим електронната си поща по всяко време. Това, което е сигурно е, че няма никак да скучаем с подобно иновативна джаджа. Друг комфорт, който ни носят са и различните шрифтове под които може да прочетем любимото ни заглавие. Обикновено при модели на Kindle или Nook те са над 5, а в по-нови модели като Kobo дори десетки.

калъф-електронна-книга-nook-kindle-paperwhite

Да не забравяме, че както и мобилните ни телефони тези модерни устройства могат да се надраскат или по-лошо счупят. Да си закупим предпазен калъф е решението на този проблем, но какъв калъф да изберем, ако те са стотици. Много просто за да бъде предлазен максимално дисплеят на електронната ни книги, капакът на калъфа трябва да бъде с нужната дебелина и якост.

Електронните четци на книги могат да бъдат разнасяни навсякъде, защото са леки и удобни. Те имат иновативен дизайн и са чудесен спътник за всеки страстен и толкова почитател на книгите.

 

Comment is closed.