Правилно съхраняване на устройството когато сме на път?

Предимството на електронния четец се крие в това, че той може винаги да „носи” любимите ви книги, като те няма да заемат целия куфар, а само малка част от чантата ви, тоест около 100 грама. Ако сте собственик на електронна книга, то тогава най-вероятно сте запознати с деликатността на тази техника. Тя е изключително нежна и бързо може да бъде повредена, дори при най-лек удар. Затова след като си купите четец, веднага вземайте и калъф – иначе може да се наложи често да сменяте електронните си книги.

Не си мислете, че калъфът предпазва само от драскотини. Той предпазва и от по-силен удар, а всяко удряне може да се окаже фатално, особено за един четец с подсветка, който много по-лесно може да бъде повреден. Освен всичко друго, ако нямате подсветка, един хубав калъф може да компенсира този „недостатък” с вградената си лампа.

И все пак какъв калъф да изберем? Хубаво е калъфът да има здрава предна корица, защото именно дисплеят е най-фината част от устройството. Одраскан заден корпус няма да ви зарадва, но пък няма да бъде и водещо за удоволствието ви от четенето. Докато точки по екрана, бели петна и неработеща подсветка може напълно да ви откажат от четенето.

Дали ще изберете евтин или скъп калъф – отново зависи от предпочитанията. Скъпите калъфи най-често са и фирмените. Ако за вас е приоритет на гърба на калъфа ви да пише “kindle”, например, то тогава изборът е ясен. Обикновено по-скъпите калъфи са от естествена кожа, което ги прави по-надеждни, но въпреки това не и вечни. Всичко зависи от късмета ви и от това доколко се грижите за вашия четец. При избора си внимателно гледайте дали калъфът покрива добре четеца, т.е. дали е покрит изцяло.

elektronna-kniga-ebook-четец-на-книги

Относно закопчалката – най-често срещаното е магнитното закопчаване или закопчаване с копче. Копчето невинаги е добрият вариант, тъй като често се къса. Масово четците се правят с магнитно закопчаване, защото е по-лесно за потребителя. Трябва все пак да имате предвид, особено при съхранение в чанта с различни метални предмети, че често може да изваждате четеца си заедно с нещо друго. И дори и да сте сигурни в качеството на калъфа си, добре е да избягвате близостта с твърди предмети, защото калъфът не е непроницаем, съвсем възможно е да счупите книгата си и при силен удар на тежък предмет с „опакования” ви четец. А ако пътувате далеч, желателно е въобще да не слагате четеца в куфар, тъй като нямате пълен контрол над него. Разбира се, ако куфарът е пълен с дрехи, няма да има проблем. Тогава той ще е напълно защитен.

И в края може да вметнем, че няма значение дали ще пътувате на дълъг път или просто ще ходите на работа – вашият четец не е застрахован дори и да сте най-предпазливият собственик, затова направете своя избор и вземете калъфа, който ви допада най-много.

Comment is closed.