Необходим ли е 3G интернет при електронните книги?

Клиширано или не, днес интернет е навсякъде около нас. Превърнали сме го в част от ежедневието си, защото е онази необходимост, от която се нуждаем непрекъснато. И то поради една основна причина: да улесняваме дните си.

Любопитно е, че разработчиците на някои модели електронни четци също са помислили за необходимостта от постоянна интернет връзка, осъществяваща се посредством устройството. Макар и предназначено за съвсем други цели, то също предоставя възможност за контакт с мрежата, а това е възможно чрез WiFi и 3G.

3G-Kindle-електронна-книга-безплатен-интернет

Начинът на работа на първото е ясен: свързваме се с намиращ се наблизо рутер и използваме безпроблемно функциите, които моделът електронен четец предоставя. Какво обаче трябва да знаем, ако решим да използваме второто?

Ще обърнем внимание на устройствата с марка Kindle, които са продукт на Amazon. Всички книги от електронния портал са достъпни за електронните четци в 3G мрежата Whispernet, разработена от Amazon и американската телекомуникационна компания Sprint (EVDO). Тя предоставя безжично търсене, четене и закупуване на електронни книги в стотици страни по света, включително и в България. За да се използва, е необходимо да имаме регистрация с валидна кредитна или дебитна карта в сайта на Amazon. За разлика от употребата на 3G при мобилните телефони, в този случай не е необходим договор с мобилен оператор. Важно уточнение е, че при употреба на мрежата за цел, различна от закупуването на книги, тя вече не е безплатна и цената за сваляне на прикачен към имейл документ може да достигне 10 щатски долара.

Необходима ли ни е тази функция на електронния четец? Въпрос на личен избор. Можете да заложите на доброто старо прехвърляне на книги към устройството, посредством USB-кабел. Можете да ги свалите или закупите директно от онлайн книжарниците, използвайки безопасната WiFi връзка на дома, офиса или мястото, където се намирате. А можете и да се възползвате от 3G функцията, която неслучайно е специална екстра на по-новите четци и да се сдобиете с четива, доверявайки се именно на нея. Вие решавате.

Comment is closed.