Колко често трябва да зареждаме батерията на своята електронна книга?

Енергията не случайно е много важна при всичко. Особено при техниката, тя е първостепенна за доброто функциониране и дълъг живот на всички наши електронни придобивки. Като всяка електронна батерия, аналогично на тези за таблета или смартфона, е много важно правилно да я експлоатираме, за да може електронния четец да ни служи далеч по-дълго. А за това е необходимо да полагаме нужните грижи, както при всички хубави неща. Тези грижи винаги се „отблагодаряват“ и много ценният за нас четец, с помощта на който любимите ни книги са винаги и навсякъде с нас, е в своето оптимално състояние.

батерия-електронна-книга-електронен-четец

И електронните книги като нас, хората, се нуждаят от енергия, за да функционират нормално и добре. Добрата новина в случая е, че батерията на електронния ни четец е изключително икономична. Тя издържа средно до 4 седмици. Дори най-запалените читатели споделят, че при усилена експлоатация, я зареждат не по-малко от средно веднъж на цели 2 седмици. Така че това е безспорно едно изключително полезно чудо на техниката. С негова помощ може спокойно да четете любимите си книги дори там, където електричеството е лукс – примерно бунгала, палатки, на плажа и пр. Така че със сигурност електронната книга е най-важният ви багаж за вашата лятна дестинация през предстоящата ваканция.

 

Също е много погрешно батерията на нашия електронен четец да бъде изчерпвана до 0%, изцяло. Не пренебрегвайте този факт – това може необратимо да я повреди. Дори не бива да се изчаква последното автоматично напомняне от системата, когато остават последните 15% от нея. Необходимо е, за да бъде в своята добра форма много по-дълго, да я зареждаме когато остават 20-25% до нейното изчерпване.

зареждане-четец-на-книги-amazon-kindle

Също така, батерията трябва да се зарежда напълно до 100%. Особено при първоначалното й включване, това не трябва  да бъде прекъсвано при каквито и да било обстоятелства. В противен случай може дори да повредите още в самото начало своята нова батерия.

 

Освен това е погрешно да се смята, че първото зареждане трябва да трае поне 12 часа. Всъщност тези „умни“ уреди на бъдещето и модерното настояще имат вградено устройство, което автоматично прекъсва потока енергия, още щом достигнат своя максимум от 100%. Така че следващото зареждане на батерията с допълнителни часове не е необходимо.

 

Грижете се за батерията на своята домашна и особено практична мобилна библиотека. Така ще имате възможно най-дълго време една прекрасна и много необходима за всеки вещ. С нейна помощ ще поддържате може би най-полезния си навик от детството цял живот. А както знаем, единствено пътят на личностното развитие води и до всеки друг външен, материален или какъвто и да било друг  успех.

 

Comment is closed.