Какво е различното при KOBO Aura ONE

През август тази година от KOBO, освен малкия Aura Edition 2, представиха и по-големия  Aura ONE със 7,8-инчов дисплей с разделителна способност на екрана 1872х1404пиксела и плътност на пикселите 300ppi. Това е съвсем нов проект електронен четец с много уникални параметри. Размерите му –195,1х138,5х6,9ммса като на реална книга с твърди корици, но е супер тънък и  е твърде лек – тежи 230 грама. Устройството е с най-висока степен на водоустойчивост /стандарт IPX8/ спрямо останалите водоустойчиви електронни четци –KOBO Aura H2O и Nook GlowLight Plus. Издържа под вода до2 метра за време до 1 час и позволява спокойно четене на плажа, в басейна и дори във ваната. Тази водоустойчивост се дължи на защита HZO, представляваща технологично покритие положено във вътрешността на четеца.

Вградената памет е 8GB, от която 6.8GB е свободна и може да съхранява до 6000 книги. Липсва слот за микро SD карта, но той дори и не е необходим. Устройството дава възможност за достъп до книги от обществени библиотеки чрез вградена OverDrive поддръжка.

Налице е автоматично контролиране на синята светлина в зависимост времето през деня и получаване на по-топли нюанси вечерно време благодарение на функцията ComfortLight Pro. Това е възможно най-добрия начин за предпазване на очите при четене нощем. Има възможност и за ръчно настройване до достигане на желания от читателя оттенък.

Aura ONE притежава и функцията ReadingLife, която служи за лично организиране на библиотеката и избора на книги, както и за споделяна на мнения.

kobo-aura-one-кобо-аура-калъф

Електронният четец предлага избор измежду 11 шрифта и над 50 техни вариации. Могат да бъдат добавени и допълнителни шрифтове по желание, включително и на кирилица.

Поддържаните текстови формати от модела саEPUB, EPUB3, PDF, mobi, HTML, RTF, TXT

Устройството има вграден речник Merriam-Webster’s Collegiate. Може да се добавят и други речници при необходимост.

Четецът е снабден с микро USB порт и има WiFi модул за безжична връзка.

Батерията издържа до 1 месец, но е в зависимост отиндивидуалното потребление.

Цената наAura ONE е 230долара на световните пазари. В момента у нас е в наличност и може да бъде закупен за около 600лв.

Comment is closed.