Впечатления от KOBO Aura Edition 2

KOBO Aura Edition 2 бе представен от KOBO през август 2016 и всъщност е обновена версия на вече съществуващ модел /от 2013/ – класическия KOBO Aura, но много прилича на KOBO Glo HD.

Новото устройство е с достъпна цена от 120 долара. Електронният четец притежава 6-инчов сензорен дисплей Carta E Ink с резолюция 1024х768 пиксела и плътност на пикселите – 212ppi. Подходящ е за четене без отблясъци при пряка слънчева светлина. Моделът е с вградено регулируемо предно осветяване ComfortLight на екрана и разполага с 4GB вътрешна памет, достатъчна за около 3000 книги. Липсва слот за микро SD карта и практически потребителите са ограничени само в наличната памет. Размерите са 159х113х8,5мм. Теглото е 180 грама. Лек и леснопреносим модел. Задната част на четеца е направена от текстурирана гума за по-удобно хващане. Там е разположен правоъгълния бутон за захранване – горе вляво. Вдясно е вградено логото KOBO. На предната страна на четеца се намира малък светлинен индикатор за състоянието на батерията. Тя има до два месеца живот, но всичко е в зависимост от честотата на употреба. Наличието на безжичен интернет достъп дава възможност за покупка на електронни книги директно на устройството. Има и един микро USB порт отдолу, който служи за зареждане и за прехвърляне на данни.

Kobo-Aura-Edition-2-2016-front-and-back-840x506

Поддържаните текстови формати са EPUB, EPUB 3, PDF, Mobi, HTML, RTF, TXT. Е-читателите могат да избират между 11 вида шрифтове и над 40 шрифтови размера. Налични са възможности за писане на бележки, за подчертаване на отделни пасажи, за използване на вградения речник.

Много любители на електронни четци сигурно си задават въпроса защо от KOBO пуснаха именно този модел, който няма никакви специфични предимства пред съществуващите в момента модели KOBO. Освен това, за няколко долара повече може да се закупи електронен четец с много по-добри характеристики. Но от KOBO явно имат причина , за да пуснат на пазара Aura Edition 2 – среден клас четец с ниска цена и след време ще узнаем каква точно е тя.

Comment is closed.