С какво се отличава новият Nook Glowlight Plus от Nook Glowlight

Nook Glowlight Plus e новият модел електронен четец на Barnes & Noble, който ни изненадва приятно с елегантен дизайн и редица подобрения. Предшественикът му Nook Glowlight набра светкавична популярност, благодарение на екрана си с висока резолюция, вградената в дисплея светлина и големия капацитет на паметта си (4GB вградена памет ). Феновете на хубавите книги получиха възможността да четат безпроблемно, по всяко време на денонощието, без да се налага да зареждат устройството често (Li-ion батерията издържа до осем седмици с едно зареждане). Производителите се погрижиха за качествената картина, освен с осветлението в дисплея, и с помощта на вградения Anti-Glare слой, който елиминира всякакви дразнещи отблясъци по време на четене, дори и при силна слънчева светлина. Качествата на Nook Glowlight безспорно са значителни и той се превърна в достоен конкурент на известни марки електронни книги. Добрата новина е, че наследникът му го надминава по предимства и също може да се похвали със забележителна визия.

Nook Glowlight vs Nook Glowlight Plus

Съвсем скоро, Barnes & Noble пусна на пазара Nook Glowlight Plus, който е първият им водо- и прахоустойчив електронен четец. Качеството му е уникално- той спокойно може да бъде задържан под вода, в продължение на около 30 минути, без това да навреди на режима му на работа и материала на корпуса. Ако направите подобен експеримент, ще установите, че след изваждането му от водата, Nook Glowlight Plus продължава да работи, без никакво смущение. Това предимство го превръща в идеалния електронен четец, който може да вземете със себе си на плажа, в басейна и, дори, във ваната.

Освен с предимството, че е водоустойчив и не се влияе от прах, новият модел електронен четец се отличава, и с коренно различна и много привлекателна визия. Nook Glowlight Plus е изработен от алуминий, в приятен бронзов цвят. Въпреки металния си корпус, той е тънък и компактен, с елегантен дизайн, който позволява на читателите да го използват навсякъде, включително и на сериозни делови срещи. Визията е изцяло променена, спрямо предишните модели електронни четци, като се доближава повече до дизайна на Amazon.

Новото попълнение на Barnes & Noble надминава предшественика си и с подобренията на дисплея. Nook Glowlight Plus е с повече пиксели на екрана, отколкото Nook Glowlight, и с подобрен контраст. Високата резолюция е гаранция за кристално ясна и отчетлива картина. Отблясъци по екрана, които да затрудняват четенето,  не се появяват. Производителите осигуряват и опция за регулиране на светлината, в зависимост от мястото на използване на четеца, така че тя да не е прекалено силна за потребителите.

Nook Glowlight Plus е първият електронен четец на Barnes & Noble, който осигурява опцията за препоръчване на книги и статии, които може да са интересни на потребителите. Читателите имат възможността да ограничат препоръките в желан от тях жанр и тематика.

Накратко, Barnes & Noble правят революционна стъпка, пускайки на пазара водо- и прахоустойчив електронен четец. Nook Glowlight Plus е усъвършенстван и подобрен вариант, със съвсем нова визия, спрямо стари модели на компанията. Изисканият дизайн и подобренията му предричат доста голяма популярност.

Comment is closed.