Нещо ново и от Pocketbook – Touch HD

Швейцарската компания Pocketbook от създаването си през 2007 година до днес винаги се е старала да представя четци на електронни книги от първо качество, отговарящи на съвременните изисквания на модерните потребители.

Новият електронен четец на Pocketbook – Touch HD предлага сензорен екран с висок контраст и острота на картината. Дисплеят му е 6-инчов E Ink Carta с резолюция 1072x1448px и плътност на пикселите 300ppi. Процесорът е 1GHz. Оперативната памет е 512MB, а вътрешната – 8GB. Тя може да бъде увеличена с използване на SD карта до 32GB.

Налична е вградена безжична WiFi връзка, която благодарение на Dropbox, Send to Pocketbook и Pocketbook Sync  услугите, осигурява доставяне на електронно съдържание до четеца без да се използва връзка с компютър.

Това устройство дава  възможност за четене и за слушане на музика едновременно. Поддържа mp3 формат и е със 3,5мм аудио жак. Освен музика, може да се слушат и аудио книги. Има и функция за превръщане на текста в реч или по-ясно казано – устройството може да чете на глас.

Е-четецът поддържа 18 текстови формата и 4 графични. Вградените речници Abbyy Lingvo дават възможност за 21 преводни направления.

 

pocketbook-touch-hd-четец-на-книги

Други функции, които предлага е-четецът са ReadRate, PocketNews, Scribble.

Pocketbook Touch HD разполага и с калкулатор, часовник, календар, а за развлечение служат  игрите пасианс, судоку и шах.

Батерията е с издръжливост за активен прочит на около 8000 страници без използване на подсветката.

На външен вид е семпъл и дизайнерски издържан модел в черен цвят.

Размерите му са 113,5 х 175 х 9мм. Тежи 180 грама. Достатъчно компактен и лек, за да бъде навсякъде с потребителя. Екранът на четеца е стъклен, а панелът е направен от “soft touch” пластмаса. Задната част на устройството е с перфорирана повърхност за по-меко и удобно хващане.

Comment is closed.