Наистина ли Kindle Voyage е най-добрият електронен четец на пазара

Пребори ли Kindle конкуренцията с най-новия си четец.

 

През есента на миналата година от Amazon представиха няколко нови модела на таблети и четци за електронни книги. В пространството се коментира усилено, че Kindle Voyage ще бъде най-добрият четец на пазара.

Какво изстрелва Kindle Voyage пред конкуренцията:

KINDLE-VOYAGE-електронна-книга-електронен-четец

Невероятно реалистично усещане като при четене на истинска книга. Екранът, 6-инчов e-ink, което не е новост за продуктите на Amazon, но контрастът, който предлага е от съвсем друго измерение – цели 300 пиксела на инч (за сравнение 212 ppi при Paperwhite). Така, независимо какъв шрифт и размер имате на екрана, той ще бъде представен и в най-малките детайли. За максимално естественото усещане за четене от хартия допринася и следващата функция.

Автоматичен сензор за светлина –  Kindle Voyage разполага с вграден сензор за отчитане яркостта на светлината наоколо. Това означава, че яркостта на екрана се променя автоматично в зависимост от това колко светло е около вас. Целта е да се избегне претоварване на очите и поява на главоболие.KINDLE-VOYAGE-електронна-книга-електронен-четец

Минимализъм – най-тънкият четец за електронни книги на пазара – 7.6 мм. Ергономичният му дизайн напомня много този на таблет. Удобен е за пренасяне, тъй като тежи само 180 г.

Бутон за включване и изключване.

Допълнително покритие за максимално матиране на екрана – това намалява още повече отблясъците. Едновременно с това здравината на екрана също е увеличена.

Без отпечатъци от пръсти по екрана – за тези, които не искат да натискат екрана, за да прелистят следващата страница, от Amazon са създали опция. Върху корпуса, отпред, има хардуерни бутони (връща страница назад) и линии (прелиства страница напред). Опцията е наречена PagePress. Изключително дискретни са и позволяват прелистването да става с едно „стискане“. Освен това лесно може да изберете силата за натиск, както и да ги деактивирате, ако не искате да ги ползвате.

Вътрешната памет на четеца е 4 GB, което е солидно място за съхранение на книги.

Допълнителните екстри към модела са възможност за споделяне на съобщения в социалните мрежи, което няма да е много трудно, тъй като е налице активиран WiFi.

Може да се насладите още на възможността за добавяне на речник, вграден уеб браузър, маркиране на страници и изпращане на бележки.

Дали Kindle Voyage е най-добрият модел на Amazon до момента – твърдо да! А дали е най-добрият на пазара – зависи от гледната точка.

Ако обмисляте да закупите Kindle Voyage или вече сте притежател на такова устройство при нас можете да откриете калъф, закалено стъкло, зарядно устройство и много други аксесоари.

Comment is closed.